Sinds 2020 heeft de wereldbevolking te maken (gehad) met een nieuw virus dat de hele wereld op zijn kop gezet heeft. Beelden van volle ziekenhuizen en mondmaskers in het straatbeeld, waren niet langer voorbehouden aan landen ver van Nederland, de héle wereld kreeg er mee te maken, en we moesten er erg aan wennen.

Ook wij werden aangezet tot nadenken, en hebben beleid opgesteld om verspreiding van virussen (ook in het algemeen) te voorkomen. Hieronder kunt u lezen welke maatregelen wij hanteren ten tijde van epi- en pandemieën. We spreken hier natuurlijk over COVID-19, maar ook andere virussen zoals het ‘gewone’ griepvirus.

Bovenal; hanteren wij te allen tijde de plaatselijk en/of landelijk geldende maatregelen c.q. adviezen van de rijksoverheid. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een lockdown, voeren wij alleen noodzakelijke bezoeken uit. In de praktijk betekend dat dat wij alleen komen om storingen of installaties uit te voeren aan essentiële diensten in huis, zoals TV (u moet immers het nieuws kunnen volgen) of internet/telefoon diensten (thuiswerken/huiswerk). Per situatie zullen wij bepalen welke werkzaamheden essentieel zijn, en welke wij al dan niet later uit zullen voeren. Ook aan het aantal mensen in 1 ruimte kunnen wij eventueel eisen stellen voor wij over gaan tot de uitvoering van een bezoek.

Daarnaast;
– Wij zijn volledig gevaccineerd en zullen eventuele herhaling vaccinaties ook laten zetten.
– Wij desinfecteren onze handen voor en na elk bezoek.
– Wij dragen een mondmasker in het bijzijn van mensen die kwetsbaar zijn voor besmetting met een virus. Wij maken onze eigen inschatting, maar u mag ons ook verzoeken tot het dragen van een mondmasker.
– Fysiek contact met uw eigendommen zullen wij zoveel mogelijk proberen te vermijden, en waar dat niet kan zullen wij deze zonder ze te beschadigen, ontsmetten of bedienen/hanteren met handschoenen aan.
– Bij klachten als koorts, hoesten en niezen; blijven wij thuis. Wij stellen het bijzonder op prijs als u ons ook informeert en het bezoek uitstelt indien u zelf klachten ervaart.
– Contant betalen is gewoon mogelijk; wij vragen u wel om zoveel mogelijk gepast en contactloos te betalen. Daarnaast bieden wij natuurlijk ook de mogelijkheid om te betalen via iDeal of PIN.

Tot slot; wij respecteren ieders rechten en mening, maar vragen wel met klem om zowel uw eigen als onze gezondheid serieus te nemen.